En studenttilværelse er ikke bestandig like lukrativ. Presset økonomi, høye leiekostnader og flere år igjen til man er i full jobb kan medføre at en deltidsstilling er tvingende nødvendig. Å ha en deltidsstilling eller et vikariat som student kan derimot medføre en rekke fordeler utover det rent økonomiske. Noen av disse kan være uvurderlige for din fremtidige karriere. 

Samtidig er det ofte et vanskelig valg å ta, da en jobb kan bety mindre tid og fokus på studier. En jobb gjennom et bemanningsbyrå kan derfor gjerne være et godt alternativ, ikke minst fordi du da vil få din egen rådgiver som både forstår din situasjon, men også kan gi deg gode råd på veien. 

Nettverksbygging i ulike bransjer

Å jobbe som utleid vikar gjennom et bemanningsbyrå, slik som Randstad, gir deg tilgang til et bredt nettverk og muligheten til å knytte verdifulle kontakter i ulike bransjer. Dette kan være særlig nyttig når du søker etter fast ansettelse i fremtiden. Veldig mange stillinger blir ikke utlyst offentlig, men baserer seg på relasjoner. Vær aktiv og tenk framover. Knytt kontakter, legg de til i LinkedIn og tenk at du skal bygge et bredt nettverk på arbeidsplassen. En annen viktig ting som slik oppdrag kan gi deg, er referansepersoner. Noe av det mest avgjørende i en fremtidig jobbsøkerprosess er at du kan oppgi relevante referanser på forespørsel

Les mer om dette her: Slik bruker du referanser

Verdifull arbeidserfaring

Som vikar har du mulighet til å tilegne deg arbeidserfaring i ulike jobber og bransjer. Dette kan gi deg en bedre forståelse av hva du ønsker å jobbe med i fremtiden, og viser fremtidige arbeidsgivere at du er fleksibel og villig til å ta nye utfordringer.

I tillegg kan det gi deg muligheten til å prøve bransjer og roller uten at du nødvendigvis forplikter deg til en livslang karriere. Kanskje får du deg en overraskelse og trives med oppgaver du hadde tenkt deg ikke var noe for deg? Eller kanskje var det du egentlig hadde siktet deg inn mot, ikke så spennende likevel?

Ansvarlig og selvsikker

Å jobbe som student lar deg ta på deg nye utfordringer og ansvar. Dette kan styrke din tro på deg selv og hjelpe deg å vokse. Du vil forventes å møte opp i tide, kle deg profesjonelt, bry deg om oppgavene og ta initiativ når det oppstår problemer. For mange oppleves det som både spennende og givende, og selv om det kan være krevende vil du garantert vokse med oppgavene. 

Styrker din CV

Jobberfaring er avgjørende for enhver nyutdannet. Å ha tidligere arbeidserfaring på CV-en din kan skille deg ut fra andre søkere til en heltidsjobb etter endt utdanning. Selv om det bare er for noen timer per uke på et lager eller produksjonsbedrift, vil det å ha hatt deltidsjobb vise potensielle arbeidsgivere at du er målrettet, har arbeidskapasitet og erfaringer som skiller deg ut. 

Les mer her og se video: hvordan skrive en god cv

Fleksibel arbeidshverdag

Deltidsjobber og vikariater gir ofte mer fleksibilitet enn faste stillinger, noe som er ideelt for studenter som ønsker å balansere studier og arbeid. Dette kan hjelpe deg med å tilpasse jobben etter ditt skjema og andre forpliktelser. Kanskje ønsker du kun å jobbe i visse perioder, f.eks sommerferier. Bemanningsbyråene hjelper ofte mange bedrifter til å bemanne opp i disse delene av året, som du er ute etter en sommerjobb er det en fin måte å spe på økonomien og få erfaring uten at det går utover studiene. 

Oppfølging og opplæring

Når du jobber via et bemanningsbyrå, vil du ofte få oppfølging og støtte fra konsulenter som kan hjelpe deg med å finne rett jobb og gi råd underveis. De kan også utfordre deg til å vurdere stillinger du kanskje ikke hadde tenkt på selv.

Visste du også at det er mulig å få kursing og opplæring fra bemanningsbyrået? Mange selskaper tilbyr relevant kursing som kan gi deg enda mer faglig påfyll og relevant kompetanse til CV-en. 

For å maksimere fordelene ved å jobbe deltid som student, er det viktig å vurdere hva du verdsetter mest i en jobb, enten det er interessante arbeidsoppgaver, bedriftskultur, lønn, eller balansen mellom jobb og privatliv. Å forstå dine egne prioriteringer kan hjelpe deg med å velge de mest passende jobbmulighetene.

Disse fordelene understreker hvor verdifullt det kan være å ha en deltidsjobb eller vikariat som student, ikke bare økonomisk, men også for din personlige og profesjonelle utvikling.

Tenker du fortsatt at det høres interessant ut med en deltidsjobb, anbefaler vi deg å registrere en profil hos oss. På den måten vil våre konsulenter enklere ta kontakt med deg dersom det dukker opp spennende muligheter. Husk at ikke alle stillinger annonseres. 

Vi oppfordrer deg selvfølgelig også til å følge med på våre ledige stillinger. Før du aner det dukker det opp spennende muligheter som kan være nettopp det som passer for deg. 

Alle våre ledige stillinger

Registrer profil