jobbsøkertips

Trenger du hjelp, tips og gode råd til hvordan du skal bli enda mer effektiv i jobbsøkingen din? Vi i Randstad vil gjerne hjelpe deg å finne den jobben som passer perfekt for akkurat deg. Vi har derfor satt sammen denne siden med relevante videoer og artikler for deg som er jobbsøker. Dersom det er informasjon du savner eller du har ytterligere spørsmål, er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss.

søke jobb i 2023?

Arbeidsmarkedet har vært turbulent de siste årene. Pandemi, økte priser og global uro preger nyhetsbildet. Til tross for at arbeidslivet …

på jakt etter læring.

 – Hver dag er forskjellig, jeg lærer noe nytt hele tiden, forklarer hjemmesykepleier Carolina Garcia. Randstad Care har mange oppdrag …

jobbintervju på video?

I løpet av den siste tiden har videointervju blitt en naturlig del av ansettelsesprosessen mange steder. Koronaviruset satte en bråstopp …

ny jobb i 2021?

Mange av oss har målsetninger og ønsker knyttet til jobb. Selv om koronapandemien har endret planene for mange av oss …

hvordan få en perfekt linkedin-profil.

Å ha en LinkedIn-profil er noe du ikke kommer unna hvis du mener alvor i din jakt på ny jobb i 2019. Over en million arbeidstakere i Norge har profil, så her vil du kunne møte gamle og nye kollegaer, etablere nye relasjoner og nå til potensielle arbeidsgivere. Markedssjef i Randstad, Christian Børresen, gir noen tips for hvordan du skal kunne få en best mulig profil.

hva er linkedin?

LinkedIn brukes av mange som et utstillingsvindu mot potensielle nye arbeidsgivere, og det er også mulig å søke jobber direkte …

hvordan skrive jobbsøknad?

Det å skrive den beste søknaden når man skal søke på jobb er utfordrende. Dette vet vi i Randstad. Gjennom flere år har vi lest flere søknader enn de fleste. I denne filmen får du råd om hva som er viktig å ha med i søknaden, hvordan man skal bygge den opp, og ikke minst hvor lang den bør være.

sju vanlige feil på linkedin.

En velutformet LinkedIn-profil blir viktigere og viktigere når du søker jobb. Her er de syv vanligste feilene du bør unngå for å øke interessen for din profil.

hvordan lykkes på jobbintervjuet?

Mange blir nervøse rett før man går inn i et intervju, det er svært forståelig. Man ønsker å svare best mulig for seg, slik at man fremstår som en god kandidat. Heidi, som beskriver seg selv som stille og forsiktig, tok en prat med vår seniorkonsulent Anita for å finne ut hvor mye man egentlig bør selge seg inn på et intervju.

hvordan skrive en god CV

Det å skrive en god CV kan være en utfordring. Hva skal man ha med – og hva skal man ta bort? Randstad hjelper deg med dette. David er på jobbjakt, og møtte vår seniorkonsulent Anita til en prat om hvordan han med enkle grep kunne forbedre CVen sin.

få maksimalt ut av jobbjakten ved hjelp av sosiale medier.

I stedet for annonsering, blir det mer og mer vanlig at rekruttererne selv søker opp kandidater. Dette skjer via nettverk, kontakter og CV-databaser, men også ved hjelp av sosiale medier som LinkedIn og Facebook. Du har derfor mye å vinne på å holde den digitale profilen oppdatert.

hvordan få jobb uten arbeidserfaring.

Nyutdannede står gjerne overfor et dilemma: Hvordan få en jobb uten erfaring, og hvordan få erfaring uten en jobb? Ingen grunn til bekymring, i dagens kandidatdrevne arbeidsmarked, står nyutdannede i dag sterkere enn forgjengerne sine når det gjelder å finne jobb.

hvordan søke jobb uten relevant erfaring

Hvis du har bestemt deg for å søke på en ny jobb og kommer over den perfekte stillingen, men mangler erfaringen som kreves, tenker du kanskje at alt håp er ute. Men det trenger ikke nødvendigvis å være tilfellet.

snart ferdig utdannet – hvor starter jobbsøkingen?

Jeg er snart ferdigutdannet og klar til å starte med jobbsøkingsprosessen. Når studentlivet avsluttes må en begynne å tenke på hvordan en skal komme seg inn i arbeidsmarkedet. Spørsmålet er bare: hvordan? For helt ærlig, jeg gruer meg til jeg er ferdig studert.

hvordan gjennomføre jobbintervjuet.

Når du har blitt bedt om å stille på et jobbintervju har arbeidsgiveren sett for seg at du er i besittelse av egenskaper som er nødvendig for å være kvalifisert til stillingen. Ved å forberede deg godt styrker du din muligheter for å komme videre i prosessen.

hvordan følge opp etter jobbintervjuet.

Mange ansettelsesprosesser drar noe ut i tid, og av og til må du gjennom flere intervjurunder. Men til slutt kommer den i mål, og du får tilbud eller avslag. For din egen del kan det være nyttig og evaluere prosessen

hvordan bør man kle seg på jobbintervju?

Det er mye man må tenke på før man møter på jobbintervju, og hvordan du kler deg er intet unntak. Klærne du bruker sender ut signaler til de rundt deg, og i intervjusammenheng er det viktig at det du har på deg speiler dine beste kvaliteter.

videointervju: «Lys, kamera … bukser»

Jobbintervju via video blir stadig vanligere. For mange av oss kan det oppleves som litt ubehagelig og uvant. Du føler deg ikke helt trygg på å snakke til et kamera. Å få et godt resultat kommer ikke av seg selv, men du kan enkelt gjøre noen grep som gjør opplevelsen mye bedre.

kroppsspråket kan avsløre deg.

«Kroppsspråk» er et begrep som definerer hvordan kroppen vår sender signaler, ofte ubevisst, som speiler våre følelser. Det vi sier henger sammen med mimikk og kroppsspråk, og er grunnleggende for menneskets kommunikasjon.

hvordan skrive jobbsøknad?

For å kunne skrive en god jobbsøknad er det en fordel å vite hvem du henvender deg til, og jo mer du vet om jobben – jo lettere er det å skrive en god søknad. Her gir vi deg gode tips for hvordan skrive den beste søknaden.

slik forklarer du hullene i CV-en.

Sykmeldt, arbeidsledig eller sittet i fengsel? Enkelte ting føles kanskje ekstra vanskelig å snakke om i et jobbintervju. Slik forklarer du hullene i CV-en din på en best mulig måte.

fem tips for å få en bedre CV.

Når du leverer en jobbsøknad er CV-en din er ofte det den første kontakten du vil ha med en potensiell arbeidsgiver. Det er derfor viktig å sørge for at den er så god som mulig, slik at du blir innkalt til jobbintervju.

slik bruker du referanser.

Når du søker jobb er det mange som stresser med å få en så god CV og søknad som mulig. Kanskje er du også nervøs og spent før intervjuet, og jobber med å øver på spørsmålene du tror du vil få?

5 raske tips for et godt jobbintervju.

Selv om jobbintervjuer er forskjellige fra gang til gang, er det alltid forberedelsene dine som vil avgjøre om du kommer til å lykkes eller ikke. Her kommer 5 raske tips for hvordan du skal gjennomføre et best mulig intervju.

hvordan ta et godt profilbilde.

Enten du skriver CV eller registrerer en konto på sosiale medier, så er profilbildet ditt ett av de viktigste elementene.Med noen enkle grep gjør du det beste ut av profilbildet ditt.

arbeidsgiver?

randstad hjelper din organisasjon å oppnå sitt fulle potensial.