Jobbintervjuer kan være nervepirrende, spesielt når du ikke vet hva du kan forvente. Men med litt forberedelse kan du klare ethvert intervju. I dette innlegget vil vi gå gjennom 10 vanlige spørsmål du sannsynligvis vil få i et jobbintervju, og hvordan du kan svare på dem.

Lære mer? Les mer og se video: Hvordan lykkes på jobbintervjuet

1. Fortell om deg selv?

Dette er ofte det første spørsmålet som stilles i et intervju. Hold svaret ditt kort og relevant for jobben. Snakk om utdanningen din, arbeidserfaring og ferdigheter som gjør at du passer godt for stillingen.

2. Hva er dine styrker?

Fokuser på ferdigheter som er relevante for jobben. For eksempel, hvis du søker på en kundeservicestilling, snakk om dine kommunikasjonsevner og evne til å håndtere vanskelige kunder.

3. Hva er dine svakheter?

Vær ærlig, men ikke snakk om en svakhet som vil gjøre deg uegnet for jobben. Hvis du for eksempel søker på en jobb som krever oppmerksomhet på detaljer, ikke si at du er dårlig til å ta hensyn til detaljer.

4. Hvorfor vil du jobbe for dette selskapet?

Gjør research og vær forberedt, slik at du har kunnskap om bedriften. Nevn spesifikke ting du liker med det. Du kan for eksempel nevne selskapets målsetning eller et nylig prosjekt som imponerte deg.

5. Hvorfor skal vi ansette deg?

Dette er din sjanse til å selge deg selv. Snakk om dine ferdigheter og erfaring som gjør deg til den beste kandidaten for jobben.

6. Hva er dine lønnsforventninger?

Sørg for at du vet hva lønnsnivået i bransjen og stillingen er, slik at du kan komme opp med et rimelig lønnsområde. La det komme fram at du er innstilt på å forhandle.

7. Hvordan takler du stress?

Gi et eksempel på en stressende situasjon du har vært i og hvordan du taklet den. Snakk om teknikker du bruker for å håndtere stress, for eksempel trening eller meditasjon.

8. Hva er dine langsiktige karrieremål?

Snakk om dine karriereambisjoner og hvordan denne jobben passer inn i dine langsiktige planer. Vær ærlig, men ikke gi inntrykk av at du ikke er motivert for å ta jobben.

9. Hva vet du om våre konkurrenter?

Gjør research om selskapets konkurrenter og nevn noen få ting du vet om dem. Dette viser at du er interessert i bransjen og er godt forberedt.

10. Har du spørsmål til oss?

Forbered alltid noen spørsmål til intervjueren. Dette viser at du er interessert i jobben og selskapet. Spør om bedriftskulturen, mulighetene for opplæring og utvikling eller spesifikke prosjekter du skal jobbe med.

Trenger du forslag til spørsmål til intervjuer? Les mer her: 6 spørsmål du kan stille i jobbintervjuet

Har du gått gjennom hele listen, og tenkt godt gjennom hva du vil svare er det stor mulighet for at du gjennomfører intervjuet med stil. Øv på svarene dine på disse vanlige spørsmålene og vær klar til å selge deg selv som den beste kandidaten for jobben. Hvorfor ikke la en venn intervjue deg, slik at du får trent litt i forkant? Lykke til!